Egy „isteni” hely...

Tavaszi belenus feltöltődés

10%-os előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi belenus feltöltődés

Zalakaros Termáltó és ökopart

Zalakaros legfőbb kincse az egyedülálló ásványi anyag összetételű, termálvíz, mely mindeddig csupán a fürdőzést, a fürdővendégek kényelmét, gyógyulását és pihenését hivatott kiszolgálni, immáron azonban egy mesterségesen létrehozott tavat táplál: ez a termáltó.

Zalakaros Termáltó és ökopart

„Meríts erőt a természet csodáiból!”

Zalakaros legfőbb kincse az egyedülálló ásványi anyag összetételű, termálvíz, mely mindeddig csupán a fürdőzést, a fürdővendégek kényelmét, gyógyulását és pihenését hivatott kiszolgálni, immáron azonban egy mesterségesen létrehozott tavat táplál: ez a termáltó. A Zalakarosi Fürdő elfolyó vizének hasznosítása céljából került kialakításra a Zalakarosi Termáltó és Ökopart, amely nemcsak egy csodás kilátást ígérő park, hanem látogatóközpont, rekreációs és kondicionáló park is egyben.

Zalakaros egyik legfőbb nevezetessége minden korosztály számára nagyszerű szórakozási lehetőséget kínál, színesítve ezzel a város turisztikai kínálatát, valamint a környékbeli aktív szabadidős programok palettáját.

A Termáltó és Ökopart látványelemei:

A termáltó első állomása a különleges fogadóépület, melyhez egy 15 méter magas kilátótorony is tartozik, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tóra, a környező erdőre, illetve az egész komplexumra. A terület legkiemelkedőbb eleme a 21 méter magas csúszdatorony, mely egész Magyarországon egyedülálló közel 75 méteres hosszúságával. A fogadóépület mellett található a hangok pavilonja, ahol a látogatók játékos formában ismerkedhetünk a hangokkal, és figyelhetik meg azok rezgéshosszának változásait. Aki elég bátornak érzi magát, akár a vízenjárás tudományát is elsajátíthatja a termáltavon kialakított vízi tipegőn.

A tó két partját romantikus híd köti össze, a közepén elhelyezkedő szigetről is csodás panorámában gyönyörködhetünk. A fények meditációs pavilonjában különleges fényjáték szemtanúi lehetünk, míg a tó déli szélén tanösvényen sétálhatunk végig a környező erdőn keresztül, közben ismertető táblák segítségével a helyi védett növényekről is többet megtudhatunk. A tóparton ezen kívül játszótér, labirintus, szabadtéri fitness park is gondoskodik a felhőtlen időtöltésről.

További információk a Zalakarosi Termáltó és Ökopart weboldalán olvashatók.

Vendégeink írták

Harmadszor pihentünk a Belenus Hotelben, és ismét nem csalódtunk. Nagyon kellemes, kényelmes, szép hotel. Kiváló személyzet, akik figyelnek a vendég kívánságára. Az ételek finomak és változatosak, a felszolgálók nagyon figyelmesek, gyorsak.

Szabó Kálmán

Járjuk a világot Perutól Nepálig, két helyre térünk vissza rendszeresen: Belenus, és Maldiv szigetek. Jó salakos teniszpálya, verhetetlen ételek, nagyszerű vendéglátás.

S. Henriett és L. Jenő

Legalább tizedjére voltunk a szállodában! Minden nyár elején és november végén megyünk! Nagyon szeretjük, a pincérek már ismerősként üdvözölnek, mindenkihez van pár kedves szavuk!

Várnagyné Horváth Loretta

Nem véletlenül járunk több mint 10 éve a szállodába. Nincs olyan kérés, amit nem oldanának meg. Barátságos környezet, figyelmes személyzet, családias hangulat, kényelmes, tiszta szobák, tolongástól mentes, pihenésre, felüdülésre alkalmas wellness.

Baan Ildikó

Már másodjára tértünk vissza a Belenus hotelbe, és ismét nem csalódtunk! Egy nagyon családias hangulatú, barátságos, hangulatos hotel, szuper kis wellness részleggel, ami egy hétvégi pihenést tökéletesen megkoronáz, illetve remek ételekkel minden étkezésre.

Fejes Flóra
További vélemények Értékelek

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és tájékoztatjuk aktuális akciós ajánlatainkról!