Miért foglaljon direktben?

  • 30 000 Ft értékű szálláskupon min. 2 éj foglalása esetén(részletek az ajánlatoknál)
  • Welcome Drink érkezéskor
  • Előre rendelhető szolgáltatások(pezsgő, virágcsokor, torta)
  • Masszázs kedvezmény
  • Korai be és kései kijelentkezés lehetősége
  • Belenus Plázs(márciustól-októberig)
  • Elektromos töltőállomás egyszeri használata(saját elektromos autóval érkező vendégeink részére, min. 2 éj. foglalása esetén félpanziós vagy all inclusive ellátás esetén)

Városnézés és kirándulás a Dotto kisvonattal

DOTTOVAL A VÁROS KÖRÜL

Zalakaros hazánk egyik legvonzóbb turisztikai célpontja. A pihenés mellett rengeteg szórakozási és kirándulási lehetőség kínálkozik az idelátogató vendégek számára. Dotto városnéző kisvonatozás pont egy ilyen kihagyhatatlan program. Ez az az utazás, ami nem csupán egy kirándulás, hanem felejthetetlen élmény kicsik és nagyok számára egyaránt. Zalakaros kisvonatán utazva lehetősége nyílik kényelmesen bejárni  és megcsodálni városunk szépségeit, felfedezni a Kis-Balaton és a Bivalyrezervátum valamint az utazás közben érintett települések rejtett kincseit.

A városba érkező látogatók már 1998 óta próbálhatják ki ezt a környezetbarát és biztonságos attrakciót, ami üde színfoltként jelenik meg Zalakaros utcáin. Az utazás során megismerhetjük Zalakaros hangulatos utcácskáit, virágos parkjait, ligetes sétányait, nevezetességeit, de akár egy hosszabb kirándulásra is lehetőségünk adódik. A kisvonatok bőrülésein 90 felnőtt vagy 120 gyermek tud helyet foglalni. A kényelmes utazási tempó mellett az utasok a hangszórókon keresztül kapnak izgalmas ismertetőt a látnivalókról, miközben a panorámás kocsikból zavartalanul fotózhatnak és videózhatnak. A rossz idő sem lehet akadálya egy előre megtervezett programnak: eső vagy szél esetén átlátszó fólia védi az utasokat.

3 útvonal közül válogathat mindenki kedvére, igényeinek megfelelően.

  • városnéző kisvonatozás
  • borkóstoló a városnéző kisbusszal
  • Fél napos kirándulás a Kis-Balatonhoz és a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumba

Városnézés

Zalakaroson kihagyhatatlan program a városnéző körutazás, ahol az idegenvezetést hallgatva van lehetőségünk megcsodálni ezt a virágzó kisvárost. A körutazás során ellátogathatunk a zalakarosi Erdészkilátóba, ahonnan csodás kilátás nyílik a Kis-Balatonra, sőt, ha az időjárás is kegyes hozzánk még Badacsonyt és Keszthelyt is láthatjuk. Igény szerint a Szent Orbán és az Arany borozó is útba ejthető, sőt, megbeszélés alapján bármely megállóban leszállhatunk a vonatról, és a sofőrrel előre egyeztetett időpontban visszaszállhatunk a korábban már megváltott jegyünkkel.

Menetjegy felszálláskor, a Dotto kisvonat sofőrjénél váltható.

Kalandjárat – Borkóstolóval egybekötött városnézés

A kalandjárattal lehetőségünk van egy igazán izgalmas és vidám városnézéssel egybekötött bortúrára. E program keretében a KALANDBUSSZAL érkező vendégeket a több mint 150 éves Arany Pincében vagy a Szent Orbán Borozóban látják vendégül ingyenes borkóstolóval. A nyugodt környezetű, hangulatos borospincékben az illatos és zamatos borok különleges élményeket kínálnak a borkóstolók alkalmával. Mindkét helyen lehetőség van bor vásárlásra, elvitelre is.

Menetjegy felszálláskor, a Kalandbusz sofőrjénél váltható.

Kirándulás a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumba és a Kis-Balatonhoz

A Dotto kisvasút félnapos kirándulási lehetőséget is kínál azoknak, akik hosszabb programra vágynak, és kitekintenének a város határain túlra is. A Kis-Balatonhoz és a Bivalyrezervátumhoz történő kiruccanás élmény lesz gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, az utazás során megismerkedhetünk a Kis-Balaton, a Bivalyrezervátum lélegzetelállító világával és a környék csodás értékeivel valamint a környező települések történelmével. A bivalyrezervátum fogadóépületében található interaktív kiállítás a Kis-Balaton rendkívül gazdag és egyedi élővilágát mutatja be, valamint bepillantást nyerhetünk  a 30 hektáros területen élő mintegy 200 bivaly mindennapjaiba. A Kis-Balaton vonzerejét a gazdag madárvilág és a varázslatos természeti környezet adja. A megfigyelt közel 250 madárfajon kívül számos, ma már ritka állat- és növényfaj talál menedéket ezen a területen.

A Dotto kisvonattal érkező felnőtt vendégek kedvezményes jegyet válthatnak a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumba. Indulás a Dotto kisvonat megállóiból, minimum 10 felnőtt jelentkezése esetén.

Menetjegy felszálláskor, a Dotto kisvonat sofőrjénél váltható.

További információk a zalakarosi Dotto kisvonat weboldalán olvashatók.

szallas.hu - Kiváló szálláshelygulliver.hu - Kiváló szálláshelyszallasvadasz.hu - Kiváló szálláshelyutazok.hu - Kitűnő szálláshely
Foglalok Ajánlatot
kérek