Miért foglaljon direktben?

  • 30 000 Ft értékű szálláskupon min. 2 éj foglalása esetén(részletek az ajánlatoknál)
  • Welcome Drink érkezéskor
  • Előre rendelhető szolgáltatások(pezsgő, virágcsokor, torta)
  • Masszázs kedvezmény
  • Korai be és kései kijelentkezés lehetősége
  • Belenus Plázs(márciustól-októberig)
  • Elektromos töltőállomás egyszeri használata(saját elektromos autóval érkező vendégeink részére, min. 2 éj. foglalása esetén félpanziós vagy all inclusive ellátás esetén)

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

Magyarország legnagyobb látogatható bivalycsordája, piknikezőhely, kiállítás, állatsimogató, mesélő sétaút.

Magyarország legnagyobb látogatható bivalycsordája, a Kis-Balaton közkedvelt Kápolnapusztai Bivalyrezervátumában található, Zalakomár és Balatonmagyaród között. Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítás, bivalytörténeti bemutató és játékos elemekkel tarkított sétaút várja az ide látogatókat. A hazánkban őshonosnak számító bivaly populációjának fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik ez a rezervátum, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja.

A cél az is, hogy az állatokat természetes környezetükben akár testközelből mutassák be a látogatóknak. Az állatok megfigyeléséhez a rezervátumban távcső segíti a látogatókat, és ha szerencsések vagyunk, nemcsak a dagonyázó vagy békésen legelésző bivalyokat szemlélhetjük meg, hanem akár a fürge ürgéket is. Gyermekek nagy örömére természetesen állatsimogatót is találunk a rezervátumban, de néhány nagyon szelíd gida szabadon legelészik a sétaút mellett, alig várva kis barátaik dédelgető ölelését.

Az istállóban régi fényképek és hagyományos eszközök által ismerhetjük meg a bivalytartás múltját, a fogadóépület tárlata pedig a Kis-Balaton gazdag élővilágát mutatja be. A kirándulás végén pedig, amíg a felnőttek megpihennek, a kicsik birtokba vehetik a nekik kialakított játszóteret. A fogadóépületben lehetőség van még kiadványok, ajándéktárgyak megvásárlására, illetve frissítők fogyasztására.

Szuper hétvégi kalandnak ígérkezik!

További információk a Balaton-felvidéki Nemzeti Park weboldalán olvashatók.

szallas.hu - Kiváló szálláshelygulliver.hu - Kiváló szálláshelyszallasvadasz.hu - Kiváló szálláshelyutazok.hu - Kitűnő szálláshely
Foglalok Ajánlatot
kérek