Miért foglaljon direktben?

  • 5000 Ft extra szállásutalvány
  • Welcome Drink érkezéskor
  • Előre rendelhető szolgáltatások(pezsgő, virágcsokor, torta)
  • 1000 Ft kedvezmény a masszázsok árából(szabad kapacitás függvényében, a hétköznapi kedvezményes csomagok kivételével)
  • Korai be- és kései kijelentkezés lehetősége

Fekete István emlékhely és Matula bácsi kunyhója

A Kis-Balaton térségében található Diás-szigeten találhatjuk meg a Tüskevár írójának, Fekete Istvánnak szentelt emlékházat, és a regényből ismerős Matula bácsi kunyhóját is.

Matula bácsi varázslatos világa

A Diás-sziget a Balatontól délnyugatra fekvő Kis-Balaton térségében található, melynek jelentős része védettséget élvez. A terület mindig mocsaras, jelentősen ingadozó vízszintjéről nevezetes.

A sziget 71-es és 76-os főút találkozásánál, Sármellék irányából közelíthető meg. Rejtett berkeiben megtalálhatjuk a Tüskevár írójának, Fekete Istvánnak szentelt emlékházat, amelyben a híres művész dolgozószobájába nyerhetnek bepillantást a látogatók. Tüskevár rajongók nemcsak képzeletben juthatnak el Matula bácsi kunyhójához és ismerhetik meg a terület természeti kincseit: a Kis-Balaton ezen területe a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság engedélyével szervezett, szakvezetéses túrán látogatható.

Emellett itt található Vönöczky Schenk Jakab természettudós emlékszobája is.

szallas.hu - Kiváló szálláshelygulliver.hu - Kiváló szálláshelyszallasvadasz.hu - Kiváló szálláshelyutazok.hu - Kitűnő szálláshely
Foglalok Ajánlatot
kérek