Egy „isteni” hely...

Tavaszi belenus feltöltődés

10%-os előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi belenus feltöltődés

Fekete István-emlékhely és Matula bácsi kunyhója

A Kis-Balaton térségében található Diás-szigeten találhatjuk meg a Tüskevár írójának, Fekete Istvánnak szentelt emlékházat, és a regényből ismerős Matula bácsi kunyhóját is.

Fekete István-emlékhely és Matula bácsi kunyhója

A Kis-Balaton térségében található Diás-szigeten találhatjuk meg a Tüskevár írójának, Fekete Istvánnak szentelt emlékházat, és a regényből ismerős Matula bácsi kunyhóját is.

Matula bácsi varázslatos világa

A Diás-sziget a Balatontól délnyugatra fekvő Kis-Balaton térségében található, melynek jelentős része védettséget élvez. A terület mindig mocsaras, jelentősen ingadozó vízszintjéről nevezetes.

A sziget 71-es és 76-os főút találkozásánál, Sármellék irányából közelíthető meg. Rejtett berkeiben megtalálhatjuk a Tüskevár írójának, Fekete Istvánnak szentelt emlékházat, amelyben a híres művész dolgozószobájába nyerhetnek bepillantást a látogatók. Tüskevár rajongók nemcsak képzeletben juthatnak el Matula bácsi kunyhójához és ismerhetik meg a terület természeti kincseit: a Kis-Balaton ezen területe a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság engedélyével szervezett, szakvezetéses túrán látogatható.

Emellett itt található Vönöczky Schenk Jakab természettudós emlékszobája is.

Vendégeink írták

A szolgáltatás színvonala kiváló volt, amelyet négy napon keresztül kaptunk. A hotel munkatársai kiemelten udvariasak voltak, a szoba tiszta és kényelmes volt, az étteremben finom ételeket kóstolhattunk, és a wellness részleg nagyon pihentető volt.

Horváth István

Az egyik legjobb szálloda, ahol utazásaink során megszálltunk ( világviszonylatban!!!) Tiszta, tágas szoba ( szuperior), szuper a wellnes részleg (mi át sem mentünk a nagy fürdőbe), a reggelinél és vacsoránál bőséges a választék, az ételek nagyon nagyon ízletesek.

Glück-Molnár Marianna

Már másodjára tértünk vissza a Belenus hotelbe, és ismét nem csalódtunk! Egy nagyon családias hangulatú, barátságos, hangulatos hotel, szuper kis wellness részleggel, ami egy hétvégi pihenést tökéletesen megkoronáz, illetve remek ételekkel minden étkezésre.

Fejes Flóra

Harmadszor pihentünk a Belenus Hotelben, és ismét nem csalódtunk. Nagyon kellemes, kényelmes, szép hotel. Kiváló személyzet, akik figyelnek a vendég kívánságára. Az ételek finomak és változatosak, a felszolgálók nagyon figyelmesek, gyorsak.

Szabó Kálmán

Nem véletlenül járunk több mint 10 éve a szállodába. Nincs olyan kérés, amit nem oldanának meg. Barátságos környezet, figyelmes személyzet, családias hangulat, kényelmes, tiszta szobák, tolongástól mentes, pihenésre, felüdülésre alkalmas wellness.

Baan Ildikó
További vélemények Értékelek

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és tájékoztatjuk aktuális akciós ajánlatainkról!