Miért foglaljon direktben?

  • 30 000 Ft értékű szálláskupon min. 2 éj foglalása esetén(részletek az ajánlatoknál)
  • Welcome Drink érkezéskor
  • Előre rendelhető szolgáltatások(pezsgő, virágcsokor, torta)
  • Masszázs kedvezmény
  • Korai be és kései kijelentkezés lehetősége
  • Belenus Plázs(márciustól-októberig)
  • Elektromos töltőállomás egyszeri használata(saját elektromos autóval érkező vendégeink részére, min. 2 éj. foglalása esetén félpanziós vagy all inclusive ellátás esetén)

Tájékoztató a COVID-19 koronavírus hatásairól

A koronavírus megjelenése kapcsán számos egymásnak ellentmondó, sokszor téves adatokat tartalmazó vélemény jelent meg a médiában, melyek komoly kihatással vannak a belföldi turizmusra, a szállodai foglalásokra is.

Az eddig hozzánk érkezett leggyakoribb kérdések alapján néhány információval szeretnénk segíteni Önöknek jövőbeni tervezett vagy már le is foglalt pihenésük igénybe vételéhez vagy annak esetleges átütemezéséhez.

„Végeznek-e a hotelben extra fertőtlenítéseket?”

Az amúgy is elég szigorú higiéniai előírásaink mellett további intézkedéseket vezettünk be az esetleges fertőzések megelőzésére. Többek között a nyilvános vendégterekben (pl. recepció, lobby bár, szállodai hall, stb.) külön kézfertőtlenítőket, helyeztünk el, a vendégek által gyakran használt épületelemeken, tartozékokon és felületeken (pl. kilncsek, nyitógombok, távirányítók, stb.) napjában többszöri fertőtlenítéseket végzünk.

A foglalásunk tervezett ideje alatt várhatóan lesznek-e fertőzött területről érkező (főleg Olaszország, Kína, Dél-Korea, Izrael, Irán) vendégek a hotelben?

Vendégkörünk összetételéből adódóan ilyen jellegű kockázattal nem kell számolni, mivel az előző évek vendégforgalmi adatai alapján néhány, általában nyáron érkező olasz vendég mellett még elvétve sem akadt a további említett országokból érkező vendég. Az eddigi nemzetközi korlátozó intézkedések hatására pedig ennek valószínűsége még a korábbiaknál is kisebb.

„Van-e bármilyen egyéb körülmény, ami miatt aggódnunk kellene a tartózkodásunk alatt?”

Bár felelőtlen kijelentést nem szeretnénk tenni, de véleményünk szerint nincs. Egy pár napos szállodai tartózkodás semmivel sem jelent nagyobb kockázatot, mint egy bevásárlóközpontban eltöltött pár órás bevásárlás. Önmagában a termálvízhez kapcsolódó előítéletek sem megalapozottak, ennek igazolására idézzük a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának hozzánk küldött állásfoglalását, miszerint:

„Az új koronavírus egy burokkal rendelkező vírus. Amennyiben sérül ez a burok, akkor a vírus elveszíti fertőző képességét. A víz klórozása során elemi oxigén keletkezik, amely oxidáló hatású és erőteljesen károsítja pl. az új koronavírus burkát. A koronavírusok a vizsgálatok szerint 0,2-0,5 mg/l szabad klór jelenlétében szinte pillanatszerűen inaktiválódnak, így a megfelelően üzemeltetett szűrő-forgató rendszerű medencékben életképes vírusok jelenlétével nem kell számolni.
Az uszodai vizek klórozása során használt klórt mennyiség tehát elég ahhoz, hogy az esetleg vízbe kerülő koronavírust elpusztítsa.”

„A helyzetre való tekintettel, ha a következő napokban, hetekben hoznak kormányzati vagy helyi szinten olyan (pl. szabad mozgást) korlátozó intézkedéseket, ami miatt nem tudunk megjelenni a foglalásunk időpontjában, ugyanúgy meglenne-e a fizetési kötelezettségünk?”

A szabad mozgást korlátozó hatósági intézkedések vis major-nak számítanak mindkét fél részéről, tehát a felek kölcsönösen elállhatnak a rendelésben foglaltaktól. Ehhez azonban nyilvánosan bejelentett és az adott régiót érintő igazolt korlátozás szükséges, önmagában a koronavírus veszélyének ténye nem minősül annak, hivatkozási alapként nem használható fel.

„Van-e esetleg lehetőség, hogy szűkebb lemondási határidőt állapítsanak meg fizetési kötelezettség nélkül vagy tartják magukat az eredeti lemondási feltételrendszerhez?”

Visszamenőleges hatállyal technikailag nehezen lenne megvalósítható minden egyes rendelés lemondási feltételeinek utólagos módosítása, de a mindenkori fejleményekhez igazodva igyekszünk a kérdést mindkét fél számára elfogadhatóan és rugalmasan kezelni.

 

Reméljük, hogy válaszaink segítenek felelősen átgondolt és megalapozott döntésük meghozatalában, hogy ne csak a médiában megjelenő hírekre alapozva határozzanak egy új foglalástól való elállásról vagy egy már meglevő rendelés elhamarkodott lemondásáról.

Amennyiben nem szeretnének lemondani tavaszi vagy nyári üdülésükről, úgy javasoljuk, hogy válasszák a jelentősen nagyobb biztonságot nyújtó belföldi pihenést. Ne felejtsék el, hogy egy pár napos pihentető wellness nem csak kikapcsolódást, de akár immunrendszere erősítését is szolgálhatja, segítve egy esetleges fertőzés okozta betegség leküzdését.

 

Továbbra is szeretettel várjuk Önöket szállodánkban!

A Belenus Thermalhotel***superior vezetősége

szallas.hu - Kiváló szálláshelygulliver.hu - Kiváló szálláshelyszallasvadasz.hu - Kiváló szálláshelyutazok.hu - Kitűnő szálláshely
Foglalok Ajánlatot
kérek